Sass Nóri Sass Nóri

Magamról

A mára már szenvedélyemmé vált kismama- és babafotózás iránti érdeklődésem az egyetemi éveim alatt kezdődött, amikor megismertem Anne Geddes munkáit. Teljesen hatása alá kerültem ennek a világnak, de igazán lányaim születésével teljesedett ki és vált a mindenemmé. Ők inspirálnak és legkedvesebb modelljeim a mai napig. Mostanra egy álmom valósult meg azzal, hogy nektek is örömet okozhatok, és örök emléket szerezhetek a rólatok készült képekkel, miközben általatok én is újraélhetem a babavárás csodálatos érzését és a babázás élményét.

A fotózás során az motivál leginkább, hogy olyan pillanatokat örökítsek meg, amelyek visszaadják életetek azon csodálatos szakaszait, amelyek egyébként elillannának: az áldott állapotot, az ebből érkező aprócska csodát, az újszülött babakort, az anyaságot, a gyermekkort, a családi együttléteket.

Törekszem olyan atmoszférát teremteni, amelyben nem feszélyezitek magatokat és kellően megnyíltok ahhoz, hogy az elkészült fotó valóban a rátok jellemző módon tükrözze vissza személyiségeteket és érzelmeiteket. Nagy gondot fordítok arra, hogy megtaláljam a hozzátok leginkább illő stílust. Ehhez örömmel veszem, ha előzetesen találkozunk, hogy megismerjelek benneteket, és kicsit talán össze is barátkozzunk.
Igyekszem nem szokványosan beállított, hanem üde, őszinte, érzelmekkel telített, művészi hatású képeket készíteni rólatok.

Legfőbb célom, hogy ne egy egyszerű fotót kapj kézhez, hanem egy megelevenedett történetet, és amikor a rólad, pici babádról, gyermekedről vagy családodról készült fotókat nézegeted, azok mély érzéseket váltsanak ki belőled. Ha eközben esetleg egy könnycsepped is kicsordul, akkor biztos lehetek abban, hogy jól végeztem a munkámat.